Atletja e mbuluar saudite bën histori në Rio 2016

Mbase ajo nuk fitoi garën e saj, por atletja nga Arabia Saudite hyri në histori dhe fitoi mbvshtetje nga gratë anembanë botës.

Vrapuesja e shpejtë Kariman Abuljadayel u bë gruaja e parë saudite që konkuroi në garën prej 100 metrash në Rio 2016, duke përfunduar si e shtata.

Duke dalluar me veshjen e saj të mbuluar fund e krye, Abduljadayel e pati të pamundur të kualifikohet për ngjarjen finale, por mori lavdata të mëdha për përpjekjet e saj.

Por jo vetëm Abduljadayel mbante veshje islame në këto gara vrapimi. Edhe afganja Kamia Yousufi konkuroi me veshje sportive por islame, duke zënë vendin e fundit.

Kariman Abuljadayel, became the first Saudi Arabian woman to compete in the 100m sprint in Rio today, pictured

The 22-year-old, who appeared to show her mid-riff during the race, finished seventh in the race but earned the respect of fans across the globe for her efforts

Fans took to Twitter during the race, pictured, to praise the athlete for making history for the Middle Eastern country