Bitcoin konsumon energji më shumë sesa disa shtete të botës

Bitcoin konsumon më shumë elektricitet sesa mbarë shteti i Argjentinës sipas një studimi bërë nga Universiteti i Kembrixhit.

Gërmimi i kriptomonedhave kërkon përllogaritje të rënda kompjuterike për verifikimin e transaksioneve dhe si rezultat shumë energji elektrike.

Hulumtuesit e Kembrixhit thanë se vetëm bitcoin konsumon afro 121.36 teravat-orë (TWh) në vit, dhe me pak gjasa ka për të ndryshuar vetëm nëse vlera e kriptomonedhës bie.