Boronicat të mira për shëndetin oral

Dentistët u kanë kërkuar prodhuesve të pastave të dhëmbëve dhe shpërlarësve për gojë, të fillojnë përdorimin e boronicave në produktet e tyre.

Fondacioni i Shëndetit Oral pretendon se boronicat janë në veçanti të mira për shëndetin oral.

Shkencëtarët kanë gjetur se boronicat mund të zvogëlojnë rrezikun e prishjes së dhëmbëve duke ulur aktivitetin e baktereve në gojë.

Frutat e tillë janë një burim i pasur i polyphenols, që janë antioksidantë të njohur për mbrojtjen kundër radikalëve të lirë në trup.