Buka më e mirë në botë, ka vetëm dy përbërës!

Kur dëgjova për herë të parë për bukën me akullore, isha po aq skeptik sa mund të jesh ti tani. Si mundet që akullorja të piqet në bukë? Kisha në mendje të njëjtat pyetje që mund të kesh edhe ti, ndaj vendosa ta ndaj këtë recetë. Pse akullore?

Akullorja ka të gjitha ingredientët e duhur: krem, sheqer, vezë. Duhen vetëm dy përbërës dhe 30 minuta kohë për të gatuar këtë bukë, kaq të shijshme.

Akullore dhe miell, që ka në përbërje edhe kripë dhe pluhur pjekjeje. Përbërësit:

1 filxhan akullore, e shkrirë

3/4 filxhan miell

1 lugë sheqer

Përziejini përbërësit, dhe shtrojeni në një tavë për ta pjekur për 25 minuta në 300 gradë. Rezultati një bukë e butë si pambuk. Edhe pse nuk ishte aq e ëmbël sa dëshiroja, aroma e akullores i kishte dhënë një shije unike.