Pse nuk e duan Turqinë?  

0
Turqia moderne u lind pas shpartallimit të Perandorisë Osmane, me heqjen e hilafetit. Ataturku, i njohur si themelues i Turqisë moderne, futi shumë reforma...

POPULLSIA E ÇAMËRISË DHE BESIMI I TYRE MYSLIMAN

0
Që në fillimin e Luftës së Parë Ballkanike, më 1912, ushtria greke invadoi Çamërinë. Me mijëra çamë, luftuan për mbrojtjen e Janinës për pesë...

Bushati: Vota në OKB nuk është kundër Amerikës

0
Shkruan: Dimitër Bushati PËR VOTËN E SHQIPËRISË NË OKB! Në politikë të jashtme nuk e kemi luksin të mos dallojmë faktet nga trillimet. Për ata që...

Kur komeditë shqiptare do të prodhojnë mesazh!

0
Më thoshte njëherë një profesor: “Humori është gjëja më serioze”. Nuk e pata kapur në atë se çfarë nënkuptonte kjo fjalë e ma kthehu:...

Reagim ndaj dokumentarit ”Mësmi për vdekjen para mësimit për jetën” të RTK-së

0
Me që u përmenda me theks të veçantë më mënyrë ironike dhe shkëputjes të qëllimt të një pjesë të intervistës sime, qatë u pa...

Mësimi për jetën para mësimit për vdekjen

0
Shkruan: Nexhmedin Ademi Para dy ditëve Radio Televizioni i publik i Kosovës (RTK) në kuadër të emisionit të saj “Udhëve” ka emetuar emisionin investigativ: “Mësimet...

Britmat histerike kundër “xhumasë”…!

0
Shkruan: Orhan Bislimaj Para disa kohësh, një profesor i shkollës së mesme më tha: Hoxhë, interesant, nxënësit që falin namaz janë më të dalluarit në...

Kurti e ndërtoi Vetëvendosjen, e VV i lindi, i “birësoi” dhe i rriti ata...

0
“Kurti e ndërtoi VetëVendosjen, e VV i lindi, i ‘birësoi’ dhe i rriti 'heronjtë' që sot duan ta ‘rrënojnë’ Albinin! Ku ta dish, mbase...

INNE FIL XHENNETI NEHRUN | Ismail BARDHI

0
Allahu thotë: “… nëse e doni Allahun, ndiqeni Pejgamberin…”, ndërsa Pejgamberi a.s. ka thënë: “Po ju lë pas vetes dy gjëra të çmuara: Fjalën...

Na fal, Fatima

0
Mbyllni sytë dhe imagjinoni një të re të lindur në Srebrenicë, Fatima Muhiq. Ajo është 22 vjeçare, ka flokë të gjatë e të pastër...