Intervistë ekskluzive me Kryetarin e Institutit të Mendimit Islam, Mehmet Görmez

0
Shkenca shpjegon, feja jep kuptim 19 maj 2020 Kryetari i Institutit të Mendimit Islam Prof. Dr. Mehmet Görmez iu përgjigj pyetjeve të portalit “Mesazhi.com” nga Kosova. Profesor,...

NJË AMBIENT I PASTËR ËSHTË DËSHMI E NJË MENDËSIE TË PASTËR

0
Sipas filozofit Malik bin Nebij, problemi i papastërtisë në vendet e pazhvilluara, para se gjithash është problem i “krizës kulturore”. Një vend i pastër,...

I nderuar z.Abdixhiku kryetar i LDK-së si këshillë miqësore…

0
Hidhi një sy kësaj fotoje dhe shihe të importuarin ""Londinez" kryetar të Prishtinës. Unë mendoj se ky asht një abuzim flagrant me fëmijë në manifestime...

Gjenocidi dhe krimet serbe në Kosovë (1998-1999)

0
Duhet theksuar se, gjatë kohës së luftës në Kosovë, femrat shqiptare kanë qenë të rrezikuara që të dhunohen në çfarëdo situate dhe gati në...

Redi Shehu: Çfarë prisnin zionistët e Tel-Avivit, që një popull të gjunjëzohet deri në...

0
Sociologu, njëherësh opinionist i njohur në Shqipëri, Redi Shehu në mënyrë kronologjike ka paraqitur përpjekjet gati shekullore të Izraelit për zhbërjen dhe farosjen e...

“E, pas vështirësisë vjen lehtësimi.” Kuran, El-Inshirah:5

0
"E, pas vështirësisë vjen lehtësimi." Kuran, El-Inshirah:5 Rihapja, 30 vite më parë, e Xhamisë së Plumbit në Shkodër, është një ngjarje historike për komunitetin mysliman...

Gratë e hekurta

0
Gra të hekurta dhe zonja, janë ato që u lavdëruan në Kur'anin fisnik: “Besimtarët dhe besimtaret janë miq të njëri-tjetrit. Urdhërojnë që të bëhen vepra...

Një 8 Mars në kapitalizëm!

0
Shkruan: Halil Avdulli Familja është një institucion hyjnor, fetar dhe si e tillë, nuk është as shpikje e ndonjë filozofi, as ndonjë juristi,e as produkt...

Udhëheqja sipas Muhammedit a.s. 11 Cilësitë që Ndryshuan Botën

0
Përpiloi: Vehbi Zeqiri Çfarë lloj udhëheqje (lidershipi) duam të shohim sot dhe pse kaq shumë udhëheqës mbesin prapa pritjeve tona? Ndërsa vuajmë pasojat e udhëheqjes...

Feja kundër shkencës edhe në kohë pandemie?!

0
Kur është në pyetje raporti fe – shkencë, kryesisht kemi tri qasje në historinë e të dyjave: e para pretendon se midis fesë dhe...