Ali Boumendjel dhe Ukshin Hoti

0
Shkruan: Shkëlzen Gashi Më në fund autoritetet franceze e pranuan se avokati dhe nacionalisti i lëvizjes algjeriane për çlirim e dekolonizim të Algjerisë nga Franca,...

“Kandidati për deputet” dhe roja

0
Shkruan: Hoxhë Halil Avdulli “Kandidati për deputet“ derisa po kthehej në pallatin e tij, nga një fushatë shumë e ngjeshur elektorale, në një natë shumë...

Pse kaq mllef kundër Turqisë?

0
Shkruan: Kreshnik Spahiu Turqia ka pranuar të jetojnë 6 milion shqiptar, Turqia njohu e para Kosovën, Turqia e re nuk është Perandoria Osmane, Turqia ka një shekull paqe...

“E, pas vështirësisë vjen lehtësimi.” Kuran, El-Inshirah:5

0
"E, pas vështirësisë vjen lehtësimi." Kuran, El-Inshirah:5 Rihapja, 30 vite më parë, e Xhamisë së Plumbit në Shkodër, është një ngjarje historike për komunitetin mysliman...

Zot na ruaj nga karikaturat lëvizëse!

0
Shkruan: Dr. Rijad Imeri Nëse muslimanët anekënd botës ndihen të indinjuar për shkak të disa karikaturave statike ( të palëvizëshme) me të cilat blasfomohet Profeti...

PLAKA PA MASKË

0
OPINION Shkruan: Ismail Bardhi Nuk ka njeri që nuk është ballafaquar me pyetjen: çfarë është njeriu? Prandaj nuk mundet as të thuhet se njeriu i së...

Emruesi i përbashkët i popujve të varfër

0
Shkruan: Halil Avdulli Pasojat e varfërisë janë të njëjta në gjithë botën. Disa fajësojnë popullin tonë për disa sjellje të këqija,mirëpo kur shikon botën mund të...

Ashura midis festimit të mbijetesës së Musait a.s. dhe përkujtimit të martirizimit të hazreti...

0
Në historinë politike njerëzore nuk është derdhur gjak më shumë sesa gjaku i konkurrencës për pushtet dhe nuk ka ndonje temë që është diskutuar...

Rrëfimi prekës i mjekut nga “vija e frontit” të luftës me Covid-19

0
Shkruan Arjan Ademi Ju dhe bash ju qe jeni duke bere avokatin e djallit me mosbesim e mosbindje, ejani kur te doni aty ku 24h/7dite...

Hoxhallarë me “shpinë të fortë”

0
Në kuadër të kritikës suaj shoqërore, theksin e vendosni në institucionet të cilat janë/duhet të jenë kompetente për organizimin e komunitetit mysliman në Maqedoni. Sipas...