DR. Ismail Bardhi: BESIMI ËSHTË LIRI E SHPIRTIT

0
INTERVISTË INTERVISTË ME TEOLOGUN, PROF. DR. ISMAIL BARDHI BESIMI ËSHTË LIRI E SHPIRTIT Kohërat kanë ndryshuar, por kjo nuk nënkupton që ne duhet t’i dorëzohemi këtij...

Ju ende nuk e dini se çka është kapja e shtetit!

0
Shkruan: Birol Urcan Si patriot turk kam për detyrë dhe obligim që ta luftoj Lëvizjen Gylen në të dy shtetet të cilave u takoj, ose...

Libri dhe shoqëria shqiptare

0
Prof. Dr. Adnan Ismaili Libri ka qenë shkaktari kryesor që shoqëria shqiptare filloi të mendojë, filloi ta shohë ndryshe lirinë, filloi të lexojë saktë padrejtësinë...

Kosova ishte e do mbetet rojtare, e jo “tregtare” e shqiptarisë

0
Zgjedhjet e djeshme në Kosovë treguan se ka arritur gjenerata e votuesve që nuk përkulet përpara ‘çlirimtarëve’, që lavdinë e djeshme e përdorin për...

Sa shqiptarë ishin në administratën Osmane?

0
Sipas studiueses- orientalistes Ayten Krasniqi’Ardel, në intervistën dhënë Pashtriku-t, postuar në Orientalizmi Shqiptar, gjatë kohës së Abdyl Hamitit të Dytë, 1878-1909, administrata e P....

Gjenocidi kundër muslimanëve të Perandorisë Osmane

0
Justin McCarthy, “Vdekje dhe dëbim-Spastrimi etnik i myslimanëve osmanë, 1821-1922”, ALSAR, Tiranë, 2015 Milazim KRASNIQI Gjenocidi ndaj muslimanëve që jetonin në Perandorinë Osmane, i planifikuar dhe...

Dr.Ismail Bardhi: Demarkacioni si DÉJÀ VU

0
Shkruan: Ismail BARDHI, Shkup Po e filloj këtë shkrim me një përsëritje të asaj që mjaft është shkruar dhe diskutuar nëpër revistat e mëparshme: çka...