E bija i dhuron babait veshkën pa e ditur ai fare!

Imagjinoni veten nëse do të keni nevojë për një operacion që u shpëton jetën. Keni nevojë për një organ në trupin tuaj, dhe për fat të mirë e merrni atë në kohë. Ju jeni të lehtësuar dhe mirënjohës për mundësinë për të jetuar një ditë të vetme më shumë falë bujarisë së një shoku apo një të afërmi. Tani, mendojeni sikur donatori të jetë anonim. Pyesni veten se kush janë ata dhe ju luteni për mirëqenien e tyre të përjetshme.

Mohammed Ismail Ashour Al-Saigh, nga Arabia Saudite, u bekua me mundësinë për të përfituar nga një dhurues i veshkave pasi ai vuajti nga një sëmundje e rëndë e tyre. Para këtij operacioni jetësor, Al-Saigh nuk kishte idenë më të vogël se identiteti i dhuruesit modestia dhe mirësia e tij e kishin çuar në shpëtimin e jetës së tij.

Për tre vjet vajza e tij Ëala kishte vështruar në ankth shëndetin e babait të saj që zbehej në mënyrë dramatike. Kështu, vendimet e saj arritën deri në pikën kur ajo vendosi për transplantim të veshkave për shpëtimin e jetës së saj.

Ndërkohë që Al-Saigh po merrte pjesë në një takim, Ëala hyri fshehurazi në raportet e tij mjekësore. Një analizë e mëvonshme mjekësore zbuloi se ajo kishte mundësi të mira të ja falte veshëkn për transplant, pasi që organet përputheshin mirë.

Familja urdhëroi urgjentisht në qytetin Tabuk nga Dhiba, ku ata jetonin. Al-Saigh u tha thjesht se kishte lajme të mira dhe, Ëala njëzet e tre vjeçare vazhdoi të ruante heshtjen e saj.

Ndërsa Al-Saigh rifitoi vetëdijen në spital, ai e kuptoi shpejt se kishte një tjetër pacient në shtrat pranë tij, e ajo ishte Ëala. Pastaj e kuptoi se donatori misterioz nuk ishte askush tjetër përveç vajzës së tij të dashur.

Edhe në gjendjen e saj Ëala ishte e bindur se gjesti i saj nuk ishte asgjë krahasuar me sakrificat që kishte bërë bërë babai i saj për të.

Duke rikujtuar atë takim, Ëala i tha babait të saj: “Është koha që të paguajmë për të gjitha gjërat e mira që ke bërë për mua. Ju na keni rritur si duhet, na keni ndërtuar një shtëpi të bukur për ne dhe na keni mbrojtur me jetën tuaj “.

Ëala shtoi se ajo pa lot që dilnin nga sytë e babait të saj mirënjohës, “Unë jam jashtëzakonisht i lumtur që veshka ime i përshtatet babait tim dhe se unë ia kam dhuruar atij”, tha ajo. /MESAZHI/