Edhe gjeneralit serb i refuzohet viza amerikane

Ambasada e SHBA-së në Beograd i ka refuzuar vizën edhe Shefit të Shtabit të Përgjithshëm – Ljubisha Dikoviq.

Ata nuk kanë dashur t’i konfirmojnë pohimet për refuzimin e vizave, duke iu referuar Aktit të Emigracionit dhe Shtetësisë, që ndalon komentimin e rasteve individuale në lidhje me lëshimin e vizave.

Shkaku i mosdhënies së vizës këtij gjenerali serb është se ai mori pjesë në stërvitjen ushtarake “Zapad 2017”, gjatë vizitës së tij në Rusi dhe Bjellorusi nga data 14 shtator deri më 20 shtator në fushën e Luzhskit, raporton gazeta Danas.

Kryeministrit të Kosovës, Ramush Haradinaj i është refuzuar viza amerikane. Haradinaj ishte i ftuar që të merrte pjesë në Lutjet e Mëngjesit që do të mbahen më 4 shkurt.