Erdogan: Hagia Sofia s’ka pse të jetë muze, le të bëhet xhami!

Presidenti turk Recep Tayyip Erdogan bëri të ditur se muzeu i famshëm i Stambollit, Hagia Sofia, mund të marr statusin e xhamisë, dhe të mos konsiderohet më si muze.

Ai tha se më e mira do të ishte që Hagia Sofia të jetë me hyrje falas për vizitorët, dhe t’i ndryshohet emrin nga muze, në xhami.

“Ashtu siç e vizitojnë turistët Xhaminë e Sulltanahmetit falas, ashtu vizitojnë edhe Xhaminë Suleymaniye, Xhaminë Fatih. Këtë gjë mund ta bëjnë edhe për muzeun e Hagia Sofisë. Ajo mund të përjashtohet nga statusi i muzeut, sepse këtë status e mori shumë më vonë”, u shpreh Erdogan. (Mesazhi)