Greqi, gjykata vendos për ekstradimin e 3 puçistëve

Gjykata e Apelit në Greqi ka vendosur për ekstradimin për tre nga ushtarët e arratisur në Greqi gjatë tentativës për grusht shteti nga organizata terroriste FETÖ në Turqi, raporton Anadolu Agency (AA).

Ushtarët puçistë të cilët janë përcaktuar se janë në gradën e kapitenit u gjykuan në Gjykatën e Apelit në Athinë. Gjyqtarët me arsyetimin për “përpjekje për të rrënuar shtetin dhe pengesë për mbledhjen e parlamentit” kanë konstatuar si të drejtë kërkesën e Turqisë për ekstradim.

Ndër të tjera bëhet se ditur se pas vendimit mund të nisin procedurat në lidhje me ekstradimin në Turqi të ushtarëve puçistë. Ndërsa theksohet se ushtarët puçistë do të apelojnë këtë vendim në Gjykatën e Lartë të Greqisë.