iPhone Pro Max i lirë po e zëvendëson iPhone Mini-in

Apple dëshiron të përqendrohet në prodhimin e pajisjeve më të mëdha dhe të nxjerrë 4 modele me një ekran 6.1 dhe 6.7 inç.

Një raport i fundit nga Nikkei Asia sugjeron që Apple po përqendrohet në krijimin e pajisjeve më të mëdha dhe zëvendësimin e iPhone Mini (5.4 inç”) me një iPhone Pro Max të lirë që është 6.7 inç”.

Në mars, Apple kishte njoftuar tashmë se do të ndërpresë prodhimin e iPhone Mini për shkak të shifrave të dobëta të shitjeve.

Në vitin e ardhshëm, grupi dëshiron të sjellë në treg një pajisje tjetër 6.7 inç dhe dy modele 6.1 inç për serinë iPhone 14 përveç iPhone Pro Max. Kjo duhet të përfshijë modelet e mëposhtme:

iPhone 14

iPhone 14 Max

iPhone 14 Pro

iPhone 14 Pro Max

iPhone SE i lirë duhet gjithashtu të marrë një azhurnim dhe jo vetëm të jetë më i fortë, por edhe i aftë për 5G.

Karakteristika të tilla si FaceID dhe MagSafe nuk priten – një kamera më e mirë gjithashtu nuk ka gjasa, sipas këtij raporti.

Në përgjithësi, të gjitha pajisjet që do të dalin në treg në vitin e ardhshëm duhet të jenë të afta për 5G. Sidoqoftë, pajisjet e reja 4G nuk do të lansohen.

Procesorët janë i njëjti procesor A15 dhe modemi Qualcomm X60 për 5G që është integruar gjithashtu në linjën iPhone 13.