Kazakistani kalon referendumin për reformat kushtetuese

Votuesit në Kazakistan herët në mëngjes miratuan një referendum për të rishikuar kushtetutën e vendit përmes reformave që kërkojnë një model të ri qeverisjeje, raportoi media kineze e lajmeve CGTN, duke cituar Komisionin Qendror të Zgjedhjeve, transmeton Anadolu Agency (AA).

CGTN tha se reforma synon të decentralizojë vendimmarrjen dhe të lejojë përfaqësim më të madh të grupeve të ndryshme në parlament. /aa