Mbi 2000 kufoma nxirren nga rrënojat e Mosulit

Që nga korriku, mbi 2,000 kufoma janë zhvendosor nga pjesën perëndimore e Mosulit, pasi qyteti u spastrua nga militantët e ISIS-it.
Zyrtari i mbrojtjes civile i Ministrisë së Brendshme të Irakut, Saad Hamid, tha se më shumë se 2,100 trupa civilë janë gjetur nën rrënoja.

Hamid tha se gjatë punës së tyre, ekipi u përball me mungesë të pajisjeve dhe problemeve të ndryshme të sigurisë.

400 deri në 500 trupa ende gjenden nën rrënoja, shtoi Hamid. Në qershor, ushtria irakiane rimori qytetin verior të Mosulit, i cili ështëkryeqytetin rajonal i provincës Nineva. Qyteti u morr nën kontroll pas një fushate nëntë mujore.

Në muajin gusht, ISIS u dëbua nga distrikti Tal-Afar i Ninevës pas një operacioni të ushtrisë. /MESAZHI/