Meditime (6) – Për të mos harruar se kush jemi!

Po lexoja sot, kujtimet e një biznesmeni të shquar, që i drejtohej nipave të tij, duke i këshilluar që të ndjehen krenarë për trashëgiminë e tyre kombëtare, si dhe të kuptojnë drejtë vështirësitë, nëpër të cilat ka kaluar vendi, pengesat me të cilat është përballur, si dhe të mësojnë nga gabimet e shkuara!

Sa mirë, kur prindërit e gjyshërit e urtë, ulen me bijtë e tyre, për të folur për hakun e tokës, vendlindjes, atdheut, trashëgiminë shekullore të vlerave, historinë, traditat e tabanit familjar e atij kombëtar.

Imam Muhamed Bardhyl Sytari