Mishi i përpunuar po aq kancerogjen sa duhani dhe alkooli…

Agjencia Ndërkombëtare për Kërkimin mbi Kancerin (IARC), nën ombrellën e Organizatës Botërore të Shëndetësisë (WHO), tani publikuar një studim ku ka potencuar se mishi i përpunuar, si proshuta, sallami dhe suxhuku, janë po aq të dëmshme sa duhani dhe alkooli, dhe përbëjnë shkaktarët kryesore të kancerit te njerëzit.

Edhe mishi i kuq është vendosur në grupin 2A si “ndoshta kancerogjen”.

Mishrat e përpunuara të dhjamit kanë të njëjtin klasifikim kancerogjene si cigaret dhe alkooli.

Përdorimi i mishërave të përpunuara çon në kancerin e zorrëve, sepse kjo është pika e fundit e daljes nga trupi i njeriut për këto helme që krijohen në sistem dhe bëhen secilën herë e më toksike. /MESAZHI/