Muri në Mitrovicë rrënohet në janar

PDK-ja dhe AAK-ja janë pajtuar që muri në Mitrovicë të rrënohet gjatë janarit 2017. Për ta arritur këtë kompromis, subjekti opozitar ka hequr dorë nga kërkesa për shkarkimin e ministres Tahiri, si dhe nga ndërprerja e dialogut në Bruksel, bëjnë të ditur burimet e gazetës “Zëri”.

Muri i vendosur para rreth një muaji në Mitrovicën e Veriut, pritet të rrënohet në janar të vitit 2017.

Kështu bëjnë të ditur burime të gazetës “Zëri”, sipas të cilave, partia më e madhe në pushtet (PDK) dhe partia opozitare AAK janë pajtuar që të kalojë në Kuvend rezoluta e kësaj të fundit për rrënimin e murit, me kusht që të hiqet kërkesa për shkarkimin e ministres Edita Tahiri dhe të ndërpritet dialogu me Serbinë.

Edhe ministrja për Dialog, Edita Tahiri, është shprehur e bindur se muri në Mitrovicë do të largohet.

“Draftrezoluta është përgatitur dhe pritet të miratohet. Ky mur është në kundërshtim me marrëveshjen e Brukselit, dhe në kundërshtim me ligjet e Kosovës”, ka deklaruar Tahiri.

Ajo megjithatë nuk ka treguar se kur do të largohet muri, por ka thënë se largimi i këtij të fundit do të bëhet në momentin kur Qeveria të marrë një vendim të prerë.