Mustafa: Arrestimi i Thaçit, akt poltik i Serbisë, dialogu nuk ndërpritet

Kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa ka thënë se arrestimi i komandatit të Policisë së Kosovës për rajonin e Mitrovicës, Nehat Thaqi është akt poltik,d uke shtuar se veprime të tilla nuk i kopntribuojnë procesit të normalizmit të marrëdhënjëve.

Mustafa në seancën e Kuvendit ka thënë se udhëtimi i Thaqit përmes Serbisë nuk ka qenë zyrtarë, por privat dhe ai ka udhëtuar si qytetar i Kosovës.
“Janë të papranushem arrstiemt e Serbisë ndaj qytetarëve dhe akzuat që i vëhen të cilat nuk i kanë bërë”.

“Ne kemi kërkuar që ia të kthet në Kosovës dhe të gjitha dyshimet që janë ndaj tij do të trajothen nga institucionet e Kosovës”, ka thënë ndër të tjera kyreministri

Ai ka deklaruar se kanë kërkuar edhe nga BE që Serbisë që t’i bëjë presion dhe Thaçi të lirohet sa më shpejtë.

“Lirimi i tij me kushtëzim të ndërprerjes së dialogut nuk është në inters të Kosovës”, ka thënë ndër të tjera Mustafa.