Ndodh vetëm disa herë gjatë mijëvjeçarëve! Çfarë do të thotë data e sotme

Dita e sotme, 2 Shkurt 2020 është një datë palindrome, e cila nuk ndryshon nëse lexohet nga e majta në të djathtë.

Një gjë e rrallë absolute që ndodh vetëm disa herë gjatë mijëvjeçarëve. Për vendet që transkriptojnë datat duke e vendosur ditën e parë, pastaj muajin dhe më pas vitin, ka vetëm 366 ditë palindrome mbi 10,000 vjet.