Ndryshim i madh në futboll, e kërkon UEFA

Goli në transfertë në kupa nuk do të ketë më atë vlerën shtesë që i jepte kualifikimin atij ekipi që kishte shënuar më shumë gola në transfertë nëse rezultati i të dyja ndeshjeve do të ishte i barabartë.

Ky është diskutimi që është bërë në Nion mes disa trajnerëve elitë të Europës, në takimin e përvitshëm të forumit “Uefa Elite Club Coaches”.

“Trajnerët mendojnë se të shënosh nuk është më aq e vështirë sa në të kaluarën, e për këtë arsye mendojnë se rregulli duhet rishikuar”, ka deklaruar zv/sekretari i përgjithshëm i UEFA-s, i cili ka shtuar se do ta bëjnë këtë pasi “Logjika është se futbolli po ndryshon dhe pesha e rrjetave të shënuar jashtë shtëpie nuk ka të njëjtën peshë si vite më parë kur u prezantua rregulli”./tch