Njihuni me bimën që shëron dhimbjet e veshit

Bima Bar Veshi (lat. Sempervivum) është dëshmuar se është e pasur me shumë veti shëruese dhe mund ta përdorni në disa mënyra.

LËNG SHËRUES

Gjethet e bimës janë përplot me lëng dhe tash e një kohë të gjatë dihet se shëron dhimbjen në vesh, kështu që nga gjethja e bimës shtrydhni 2-3 pika lëng dhe e hidhni në vesh. Mbani lëngun për disa minuta në vesh, e më pas e lejoni të rrjedhë jashtë veshit.

ÇAJ QETËSUES

Nga kjo bimë mund të përgatisni çaj, i cili sugjerohet kundër dhimbjeve menstruale, diarresë dhe të thatit në lukth. Sugjerohet edhe për shpëlarjen e gojës, nëse vuani nga aftet.