Numri i refugjatëve ukrainas në Poloni kalon 4 milionë

Numri i ukrainasve që kanë ikur nga vendi i tyre për në Poloni që nga pushtimi rus në shkurt ka kaluar shifrën 4 milionë, sipas agjencisë polake të patrullimit kufitar.

Shifrat e fundit tregojnë 24 900 njerëz që mbërrijnë në Poloni të shtunën, duke e çuar numrin mbi pikën e re. Megjithatë, është e pamundur të thuhet se sa nga këta njerëz kanë mbetur në Poloni dhe sa kanë udhëtuar më tej në vendet e tjera të Evropës Perëndimore.

Presidenti polak Mateusz Morawiecki kohët e fundit tha se vendi i tij është shtëpia e rreth 2 milionë refugjatëve ukrainas.

Ukraina kishte një popullsi prej mbi 44 milionë para pushtimit. Shumë prej atyre që ikin kanë shkuar në Poloni, e cila ndan një kufi 500 kilometra me Ukrainën. /atsh