Pite me petë të gatshme ,rrollne dhe trekëndore të mbushura me djathë.

Përbërësit:
4 ve(një të kuqe e ndan për lyerje)
1 pluhur për pjekje(pecivë)
100 gr miell
200 ml kos
200 ml vaj
1 lugë e vogël çaji kripë
300 gr djathë të bardhë.
Pregatitja:
Në një enë të thellë qiten të gjithë përbërësit me radhë,përzihen mirë me tel kuzhine që të fitohet një masë homogjene për lyerje të petave.
Merren petat dhe priten në mes.Pastaj nga dy bëhen bashkë dhe mbështillen si rrollne.Lyhet peta e parë,edhe e dyta njësoj dhe mandej në dy skajet e tyre qitet djathi dhe mbështillet si rrollne(shih fotot).Kështu vepron deri sa të kryhen të gjitha petat.Unë 4 të fundit i mbështjella në formë trekëndshi,duke e lyer në tërësi petën e prerë,i hidhet djathi dhe mbështillet duke e palosur në formë trekëndore.Lyhen mbi me masën e mbetur,mandej lyhen edhr me të kuqen e vesë dhe i hidhet susam i bollshëm.Piqet në furrë të nxehur më parë në 180 gradë.celsius për 30 min.Nëse njëherë e pregatitni,atëherë kjo recetë do të përsëritet edhe për shumëherë në kuzhinën tuaj për shije dhe butësi.

E Huazuar