Pjesmarrës të shumtë në protestat antifashiste në Gjermani

Rreth 10 mijë vetë dolën për një tubim antifashist në Hamburg.

Mbledhja ishte për të kundërshtuar një demonstratë të së djathtës esktreme- e cila ishte me shumicë dërrmuese.

Një protestues antifashist, Dr. Martin Buchwald tha: “Fashizmi është duke e kapur këtë vend dhe shoqëria civile duhet të veprojë tani për të dëshmuar se ne jemi një demokraci e fortë”

Anëtarët e ekstremit të djathtë kishin dalë në tubim të shtunën e kaluar, ku u shënuan përplasje mes policinë pas vrasjes së një gjermani nga ana e dy emigrantëve.

Që atëherë, e ashtuquajtura “shumica e mirë” është përfshirë në kundër-demonstrime. /MESAZHI/