Pse iu dha ky emër aeroportit Sabiha?

Aeroporti Sabiha u emërua në vitin 1936, pasi një vajze turke Sabiha Gökçen, e cila u birësua nga Mustafa Kemal Ataturk dhe u mbështet prej tij për të hyrë në shkollën e aviacionit ushtarak në Eskişehir dhe më pas u diplomua si pilot ushtarak.
Sabiha konsiderohet si pilotja e parë femër luftarake në botë, pasi në atë kohë ishte 23 vjeç.
Sabiha u dërgua si pjesë e një misioni stërvitor në Moskë për të rritur përvojën e saj në fushën e aviacionit, dhe më pas ajo mori pjesë në manovrat në Detin Egje dhe Traki në vitin 1937 dhe përmirësoi aftësitë e saj luftarake dhe kontrollin e bombarduesve dhe avionëve luftarakë, ajo u nderua me medalje të çmuar nga Shoqata Turke e Aviacionit për shkak të performancës së saj superiore në këtë operacion.
Emri Sabiha iu dha aeroportit të dytë ndërkombëtar në Stamboll pas Aeroportit Ataturk, dhe emri i tij u bë Aeroporti Ndërkombëtar Sabiha Gökçen në anën aziatike të Stambollit.
Ajo u zgjodh në listën e 20 pilotëve më të mirë në histori, të lëshuar nga Forcat Ajrore të SHBA-ve në vitin 1996.