Raportet e mira Shqipëri-Serbi i ndihmojnë Kosovës

Marrëdhëniet e mira midis Shqipërisë dhe Serbisë vetëm sa i ndihmojnë Republikës së Kosovës, por assesi nuk e dëmtojnë atë.

Kështu ka vlerësuar politologu Ramush Tahiri, i cili në një intervistë, dhënë gazetës “Zëri”, ka thënë se Kosova nuk mund të humbasë asgjë nga takimet e kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama, dhe atij të Serbisë, Aleksandër Vuçiq.

Sipas tij, shteti serb çdoherë tenton që çështjen e Kosovës ta zgjidhë me Shqipërinë, pasi që, siç thotë ai, nuk i llogarit si të barabarta.

Këshilltari i ish-presidentes Atifete Jahjaga më pas konsideron se pala kosovare ka krijuar përshtypjen që Kosova nuk duhet të marrë pjesë fare në këto takime. Më tutje ai ka vlerësuar se Serbia nuk po e njeh pavarësinë e Kosovës pasi që nuk po ndëshkohet nga bashkësia ndërkombëtare.

“Serbia nuk po ka pasoja për qëndrimin e saj ndaj politikës së Kosovës. Nëse ajo nuk ka pasoja, ajo mund të flasë çka të dojë”, ka deklaruar ai për “Zërin”. Tahiri ka folur edhe për procesin e dialogut Kosovë – Serbi, për arrestimin e nënkolonelit Nehat Thaçi, për bojkotin e Listës Serbe ndaj institucioneve të shtetit të Kosovës e për çështje të tjera.