Roboti mjekësor me inteligjencë artificiale i Google po testohet në spitale

Med-PaLM 2 është trajnuar me një set të dhënash nga ekspertë mjekësore për të cilin Google beson se do të përmirësojë bisedat rreth kujdesit shëndetësor krahasuar me Bard, Bing apo ChatGPT.

Google Med-PaLM 2, një mjet AI dizajnuar për tu përgjigjur pyetjeve rreth informacioneve mjekësore, ka qenë në testim në spitalin kërkimor Mayo Clinic që prej muajit Prill raportoi Wall Street Journal ditën e sotme.

Med-PaLM 2 është një variant i PaLM2, që u prezantua në Google I/O në Maj të këtij viti. PaLM 2 është modeli gjuhësor i cili fuqizon Google Bard.

Bazuar në një e-mail të brendshëm të kompanisë shikuar nga WSJ, Google shpreson se modeli i përditësuar mund të jetë veçanërisht i dobishëm në vende ku është e vështirë të komunikosh me doktorë.

Med-PaLM 2 është trajnuar me një set të dhënash nga ekspertë mjekësore për të cilin Google beson se do të përmirësojë bisedat rreth kujdesit shëndetësor krahasuar me Bard, Bing apo ChatGPT.

Raporti thotë gjithashtu se Med-PaLM 2 ka disa probleme me saktësinë e informacionit por në aspekte të tjera si arsyetimi apo përgjigje konsensuale, Med-PaLM 2 është thuajse në nivelin e një doktori.

WSJ raporton se konsumatorët të cilët po testojnë Med-PaLM 2 mund të kontrollojë të dhënat e tyre të cilat janë të enkriptuara dhe Google nuk i akseson.