SHBA do të shpërndajë 60 milion doza të AstraZeneca-s në të gjithë botën

Shtetet e Bashkuara do të ndajnë deri në 60 milion doza të vaksinës së saj AstraZeneca me vendet e tjera, thotë Shtëpia e Bardhë. Dozat do të jenë të disponueshme të eksportohen në muajt e ardhshëm.

Muajin e kaluar Presidenti Joe Biden u zotua të ndajë rreth katër milion doza të vaksinës AstraZeneca me Meksikën dhe Kanadanë. SHBA ka rezerva të vaksinave, edhe pse FDA nuk e ka miratuar ende atë.

“Duke pasur parasysh portofolin e vaksinave që SHBA tashmë kanë dhe që janë autorizuar nga FDA, dhe duke pasur parasysh që vaksina AstraZeneca nuk është e autorizuar për përdorim në SHBA, ne nuk kemi nevojë të përdorim vaksinën AstraZeneca këtu gjatë muajve të tjerë.

Prandaj, SHBA po shikon mundësi për të ndarë dozat e AstraZeneca me vendet e tjera ndërsa ato bëhen të disponueshme. “, tha koordinatori i Shtëpisë së Bardhë COVID-19 Jeff Zients. /abcnews.