SHBA nuk ka objektive ushtarake për të hequr Assadin nga pushteti

Një oficer i lartë ushtarak amerikan i tha Kongresit të enjten se SHBA nuk ka objektive ushtarake për të hequr Assadin nga pushteti, duke shtuar se heqja e Assad nuk është objektivi politik i Forcave Demokratike siriane (SDF), të udhëhequra nga dega siriane e organizates terroriste PKK – YPG.

Deklarata nga nga gjenerali Joseph Dunford, kryetar i shefave të përbashkët të Shtabit, është bërë pasi senatorja Lindsey Graham nga Komiteti i Shërbimeve të Armatosura të Senatit nëse SHBA synon të armatosë SDF dhe nëse largimi i Assadit është një prioritet për SHBA apo SDF. Duke iu përgjigjur pyetjes, përpara komenteve të Dunford, Sekretari i Mbrojtjes Ash Carter tha: “Unë e mbështes punën me ta, ne u kemi dhënë atyre disa pajisje tashmë, ne jemi duke u dhënë atyre armë.”

Megjithatë, Dunford u përgjigj duke thënë: “Ky nuk është objektivi i tyre i deklaruar politik”.

Graham ka kritikuar përgjigjet e Dunford dhe Carter, duke thënë: “Në qoftë se forca kryesore në Siri nuk ka për qëllim për të hequr Assadin, atëherë cila forcë do ta bëjë këtë?”
/Mesazhi/