Shpëtimtari i lëkurës së thatë: mos përtoni, përbërësit i keni në shtëpi

Kur afrohet moti i ftohtë, i pari sitëm organesh që reagon është lëkura. Njerëzit që kanë lëkurën e thatë shpeshherë ankohen për tharje të mëtutjeshme gjatë motit me erë dhe temperaturave të ulëta.

Por ky nuk është problem pa qare: për përmirësimin e lëkurës suaj, ju duhet të përgatisni maskën me vezë dhe mjaltë, e cila përgatitet si më poshtë:

Merreni një enë dhe vendoseni të verdhën e vezës, bashkë me një lugë mjaltë.

Të dy përbërësit përzieni në po atë enë dhe aplikojeni në fytyrë. Mbajeni maskën në fytyrë për 15 minuta dhe në fund pastrojeni më ujë të ftohtë. Rezultatet do t’i shihni për pak ditë, dhe do të zgjasin për shumë javë.