Si ta dalloni mjaltin nëse është natyral apo jo

Kryerja e testeve për pastërtinë e mjaltit në shtëpi

Mrekullia e mjaltit dihet, por ai ndonjwherw vie nw forma jonatyrale. Por ju mund tw bwni një test të thjeshtë. Llojet e ndryshme të mjaltit të pastër mund të mbulojnë një gamë të madhe të dendësisë, ndezshmërisw, dhe karakteristika të tjera.

Testet në vijim janë të bazuara në metoda shtwpiake.

Për të kontrolluar pastërtinë e mjaltit në shtëpi, ja se çfarë duhet të bëni:

Testi i gishtit.

Kjo është procedura për të bërë një test të gishtit:

 • Vendosni një pikë të vogël të mjaltit në gishtin tuaj
 • Kontrolloni për të parë nëse rrjedh ose përhapet rreth
 • Nëse rrjedh, nuk është e pastër
 • Mjalti i pastër do të mbetet i palekundur në gishtin tuaj

________________________________________

Prova e ujit për të dalluar mjaltin e rremë

Ja se si mund të bëjmë testin e ujit:

 • Mbushni një gotë me ujë
 • Shto një lugë gjelle mjaltë
 • Mjalti i falsifikuar ose artificial do të shpërndahet në ujë dhe do ta shihni atë rreth gotes
 • Mjalti i pastër nga ana tjetër do të vendoset në fund të gotes

Prova e flakës për të njohur mjaltin e pastër

A e dini se mjalti organik është i ndezshëm? Kjo është një provë për të njohur 100% mjaltë të pastër organik.

 • Merrni një shkop të thatë
 • Lyejeni në mjaltë
 • Ndizeni atë
 • Nëse mjalti është i pastër, shkopi do të ndizet me lehtësi
 • Flaka gjithashtu do të mbajë zjarrin
 • Megjithatë, në qoftë se mjalta eshte fallco, ajo nuk do të ndizet për shkak se mjalti përmban lagështi si një prej papastërtive

Këto janë disa nga mënyrat e thjeshta dhe të zakonshme për të provuar mjaltin e pastër në shtëpi. /MESAZHI/