Studimi thotë se kjo arrore është fruti numër një për uljen e kolesterolit

Për më tepër, frutat arrore janë gjetur gjithashtu se ndihmojnë në përmirësimin e niveleve të kolesterolit, të cilat mund të përmirësojnë shëndetin e përgjithshëm.

Tashmë e dimë se frutat arrore kanë shumë përfitime shëndetësore, si përmirësimi i shëndetit arterial, furnizimi me minerale thelbësore dhe potencialisht reduktimi i inflamacionit.

Për më tepër, frutat arrore janë gjetur gjithashtu se ndihmojnë në përmirësimin e niveleve të kolesterolit, të cilat mund të përmirësojnë shëndetin e përgjithshëm.

Dhe sipas një studimi të ri të kryer nga Universiteti i Gjeorgjisë në Athinë, i botuar në Journal of Nutrition, pekanët kanë aftësinë të përmirësojnë kolesterolin total, kolesterolin LDL dhe trigliceridet, veçanërisht te njerëzit me rrezik më të lartë të sëmundjeve kardiovaskulare.

Studimi zgjati tetë javë dhe përfshiu 52 pjesëmarrës, të ndarë në tre grupe. Grupi i parë hëngri normalisht, dhe përveç kësaj ata gëlltitën 470 arra pecan. Grupi i dytë gjithashtu hëngri më shumë arra pecan për të kompensuar marrjen e tyre të zakonshme të kalorive, ndërsa i treti veproi si grup kontrolli dhe nuk konsumoi fare arra pecan.

Pas dy muajsh, si grupi i parë ashtu edhe i dyti regjistruan një reduktim të kolesterolit lipoprotein me densitet të ulët, triglicerideve dhe kolesterolit lipoprotein me densitet të ulët (kolesteroli “i keq”). Profesori dhe një nga autorët e studimit, Jamie Cooper, i tha USA Today se edhe ulja më e vogël e kolesterolit mund të ndikojë në rrezikun e sëmundjeve koronare të zemrës.

Përfitimet shëndetësore të pekanit

Arrat janë treguar të kenë një sërë përfitimesh shëndetësore në përgjithësi për shkak të yndyrave të shëndetshme, aminoacideve, vitaminës E, kaliumit dhe përmbajtjes së lartë të fibrave, gjë që mund të jetë një shpjegim i mundshëm për gjetjet e këtij studimi.

Edhe pse ne ende duhet të mësojmë për arra dhe efektin e tyre në kolesterolin dhe shëndetin e zemrës, ne e dimë se ato mund të jenë një pjesë kryesore e një diete të shëndetshme që përmirëson kolesterolin.