TIKA nuk ndalet, renovon shkollën “Elena Gjika”

Organizara Turke per Bashkepunim dhe Koordinim (TIKA) ka përuruar Shkollën Fillore Elena Gjika ne Prishtine.

Ata realizuam përurimin e SHFMU Elena Gjika e cila është rinovuar dhe furnizuar me inventar falë bashkë financimit ndërmjet Komunës së Prishtinës dhe TIKA-s.
Për rinovimin më gjithëpërfshirës dhe furnizimin me inventar të shkollës me 1800 nxënës dhe shkollës më të vjetër dhe më prestigjioze në Prishtinë ishte nënshkruar memorandum i bashkëpunimit ndërmjet Komunës së Prishtinës dhe TIKA-së.

Si rezultat i punimeve të filluara u rinovuan dhe u furnizuan me inventar 18 klasa, 3 klasa parafillore dhe bibloteka e shkollës.

Poashtu, në kuadër të rinovimit janë përfshirë gëlqerosja e klasave të rinovuara në vitin 2016 dhe koridoret e shkollës. 

Ceromonia e përërurimit u realizua në praninë e Ambasadores së Republikës së Turqisë në Prishtinë znj. Kıvılcım Kılıç, Kryetarit të Komunës së Prishtinës z. Shpend Ahmeti, Koordinatorit të Zyrës së TIKA-së në Kosovë z. Hasan Burak Ceran, Drejtorit të Drejtorisë Komunale të Arsimit, Drejtorit të Shkollës, mësimdhënësve dhe prindërve.

Nxënësit dhe mësimdhënësit e shkollës si dhe prindërit shprehën kënaqësinë për kushtet e krijuara në shkollë pas rinovimit. 

Image may contain: indoorImage may contain: one or more peopleImage may contain: 18 people, people smiling, crowdImage may contain: 9 peopleImage may contain: 7 people