Turqi, neutralizohen 45 terroristë në veri të Irakut

Forcat e Armatosura të Republikës së Turqisë (TSK) gjatë aksioneve antiterroriste në veri të Irakut dhe juglindje të Turqisë kanë neutralizuar 45 pjesëtarë të organizatës terroriste PKK, raporton Anadolu Agency (AA).

Nga Shtatmadhoria e Turqisë theksohet se aksionet janë zbatuar nga 12 deri më 18 tetor.

Malet Kandil, Gara, Metin dhe Zap gjenden në veri të Irakut, përgjatë kufirit irakiano-turk. Bëhet fjalë për një rajon që cilësohet si djepi i lëvizjes terroriste PKK, që gjendet në listën e organizatave terroriste të Turqisë, Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA) dhe Bashkimin Evropian.