Universiteti turk jep mësim në përgatitjen e kafesë

Universiteti Okan i Turqisë në Stamboll ka filluar të ofrojë trajnime me orar të plotë për të përgatitur kafe, duke tërhequr menjëherë vëmendjen e dhjetëra studentëve të gastronomisë dhe të dashamirëve të kafesë.

Interesi për të pirë kafen si duhet si dhe përgatitja e kafesë ka qenë kohët e fundit në rritje në Turqi. Edhe pse nuk është krejtësisht një fenomen i ri, pasi kafja turke është një traditë dhe zakon i njerëzve të rajonit me një histori të lashtë, stilet e reja të pjekjes së kafesë janë bërë të njohura gjatë dy viteve të fundit.

Duke parë rritjen e popullaritetit të dyqaneve të kafesë në Turqi, Universiteti Okan hapi klasën e parë të kafesë në vend brenda departamentit të saj të gastronomisë. Kurset jepet nga instruktori i certifikuar i kafesë dhe konsulenti Cenk Girginol për tre orë çdo javë.

Lënda përbëhet nga tema të ndryshme, duke përfshirë historinë e kafesë, procesin e rritjes së kafesë, teknikat e ekspresit dhe mbulimin e kafesë. Meqenëse klasa nuk përfshin vetëm mësime teorike, studentët gjithashtu do të kenë mundësinë të praktikojnë atë që kanë mësuar në klasat e aplikuara.

Duke thënë se studentët do të kenë njohuri të hollësishme për çdo aspekt të kafesë, Girginol tha: “Ata do të mësojnë të gjitha detajet rreth kafesë që mund të shërbehet në ndonjë kafene, restorant apo hotel.

Edhe pse në aspektin e konsumit të kafesë, qytetarët turq nuk janë në rendin e parë , vendi mbetet si një prej mjeshtërve më të mëdhenj të kafesë. /MESAZHI/