WhatsApp do fshehë bisedat sekrete dhe ato të punës

WhatsApp, platforma e famshme e mesazheve, tashmë ju lejon të ndaloni chatin, pra, të mos merrni njoftime për një periudhë të caktuar kohore të kontakteve që vendosen për të qenë në gatishmëri.

Por, edhe në qoftë se telefoni nuk vibron, mjafton të hapni thjesht një app për të parë se cilat grupe na kanë kërkuar jashtë dhe që është këshilluar me shqetësimet e punës apo një mesazh që preferojmë të mbajnë sekret shfaqet së bashku me të gjithë të tjerët.

Së shpejti mund të mos jetë kështu. Sipas faqes së internetit WABetaInfo WhatsApp do të nisë “Vacation Mode”: një funksion i ri, që do të lejojë jo vetëm heshtjen e kontakteve, por edhe fshehjen e tyre, sikur të mos ekzistonin. Vetëm zgjidhni cilin chat dhe kontaktoni për të aktivizuar “mënyrën e pushimeve” që mesazhet e tyre nuk do të arrijnë më, sikur të mos na kërkonin.

Një funksion i dobishëm jo vetëm për ata që duan të largohen nga puna njëherë e përgjithmonë, por edhe për ata që kanë një sekret për t’u fshehur. Do të jetë e mjaftueshme që të zgjedhësh se kush të vendosësh në “modalitetin e pushimeve” për t’u siguruar që mesazhet e atij kontakti nuk përfundojnë nën sytë e personit të gabuar edhe nëse doni të kontrolloni telefonin dhe të hapni WhatsApp-un.

Për t’u kthyer në regjimin normal, thjesht hiqni opsionin dhe të gjitha mesazhet e padërguara do të shfaqen për herë të parë sikur të kishin arritur të gjitha në atë kohë.