Xhamia e parë në botë e printuar me 3D hapet në Jeddah, Arabi Saudite

Xhamia e parë në botë e printuar me 3D është inauguruar në Jeddah të Arabisë Saudite, duke mbuluar 5600 m2 dhe duke shërbyer si një nderim për Abdulaziz Abdullah Sharbatly.

Duke përdorur teknologjinë më të fundit nga Guanli dhe e udhëhequr nga Wajnat Abdulwahed, xhamia u përfundua në vetëm gjashtë muaj, duke shfaqur minare unike dhe duke theksuar dritën natyrore.
Kjo arritje e pozicionon Arabinë Saudite si një lider në teknologji, duke tejkaluar afatin kohor të parashikuar nga Emiratet e Bashkuara Arabe për një projekt të ngjashëm.

Ndërtimi i xhamisë nxjerr në pah potencialin e printimit 3D në arkitekturë dhe dizajn, duke ruajtur edhe vlerat tradicionale arkitekturore.
Ky moment historik përputhet me Vizionin 2030 të Arabisë Saudite, i cili fokusohet në inovacionin dhe diversifikimin ekonomik.
Për më tepër, përparimet e fundit në teknologjinë e printimit 3D nga kompani si ICON tregojnë potencial të mëtejshëm për modernizimin e proceseve të ndërtimit. /mesazhi