Zgjedhjet, e vetmja zgjidhje

Sipas përfaqësuesve të opozitës, edhe deklaratat e Hoyt Yee-s se zgjedhjet e parakohshme parlamentare nuk janë opsion i duhur duhet të kuptohen si diplomatike mes dy shteteve mike. Megjithatë, sipas tyre, në situatën aktuale për ta kapërcyer “ngërçin politik” zgjedhjet janë e vetmja zgjidhje

Zëvendësndihmëssekretari amerikan i Shtetit, Hoyt Brian Yee, gjatë vizitës së tij javën e kaluar në Kosovë tha se zgjedhjet e parakohshme parlamentare nuk janë opsioni i duhur dhe se institucionet e Kosovës duhet ta respektojnë afatin ligjor për mbajtjen e tyre.

Mirëpo, me këtë mendim nuk po pajtohet opozita kosovare, madje as analistët politikë kosovarë. Sipas opozitës, edhe deklaratat e Hoyt Yee-s duhet të kuptohen si diplomatike mes dy shteteve mike. Megjithatë, sipas tyre, në situatën aktuale për ta kapërcyer “ngërçin politik” zgjedhjet janë e vetmja zgjidhje.

Ndërkohë edhe analistët kosovarë kanë thënë se nëse Kuvendi i adreson për t’u dhënë zgjidhje tri çështjeve tashmë madhore dhe të njohura, atëherë zgjedhjet do të jenë të pashmangshme.