Zuckerberg han iftar me refugjatë somalezë

Mark Zuckerberg

Sonte kam pasur darkën e parë të Iftarit me një grup refugjatësh somalezë në Mineapolis.

Si një refugjat, shpesh nuk mund të zgjedhësh se në cilin vend ke përfunduar. Kur e pyeta një njeri, i cili kishte kaluar 26 vjet në një kamp refugjatësh, nëse Amerika tani ndihej si në shtëpi, ai dha një përgjigje të thjeshtë dhe të thellë:

“Shtëpia është ku ju jeni të lirë të bëni atë që dëshironi. Po, kjo ndihet si në shtëpi”.
Ka pak vende në botë që ndihet rehat që të jetë kush është ai: vendi ku ai ka lindur dhe vendi ynë që vlerëson lirinë.

Çfarë haraç e bukur për Amerikën.

Faleminderit ushtrive të mia për të qenë kaq mirënjohës në fundin e Ramazanit. U lashë i impresionuar nga forca dhe elasticiteti juaj për të ndërtuar një jetë të re në një vend të panjohur dhe ju jeni një kujtesë e fuqishme se pse ky vend është kaq i madh.