1161 raste të vjedhjeve për tre muaj

Vjedhjet mbeten shqetësim si për Policinë e Kosovës ashtu edhe për vetë qytetarët. Vetëm në tremujorin prill-qershor të vitit 2017 kanë ndodhur 1161 raste të vjedhjeve.

Megjithatë sipas statistikave që posedon Policia e Kosovës një dukuri e tillë ka shënuar rënie në krahasim me vitin paraprak.

Bazuar në statistikat e Policisë së Kosovës vetëm në tremujorin e dytë (Prill-qershor) të vitit 2017 numri i vjedhjeve si ato të ulëta po ashtu edhe ato të rënda ka shënuar rënie për 9 për qind.

Hoxha thotë se edhe gjatë sezonit veror ka një numër të madh të vjedhjeve.

Ndërsa, rajoni i cili dominon me shifra më të larta sa i përket vjedhjeve është Prishtina.

E qytetarët vazhdojnë të ndihen të pasigurt, madje edhe ata që nuk ju ka ndodhur t’i plaçkitin.

Ndërsa, një banor tjetër i cili ka ardhur për pushime në Kosovë ka një tjetër hall.

E sipas Policisë së Kosovës, si pasojë e vjedhjeve ka pasur disa të arrestuar dhe sipas procedurave ligjore, ata janë sjell para organeve të drejtësisë për vendime të mëtejme gjyqësore.