A duhet të hamë banane për mëngjes? Një zakon që e ndjekim të gjithë, çfarë thonë ekspertët

Shumë njerëz, kur duan të hanë diçka në mëngjes, hanë një banane si zgjidhjen më të shpejtë.

Sipas ekspertëve, ky nuk është një opsion i shëndetshëm. Bananet, pavarësisht se janë plot me kalium, fibra dhe magnez, nuk janë një opsion i mirë për t’u konsumuar me stomakun bosh.

Sipas Dr. Anju Sood, një nutricionist “bananet janë të natyrës acidike dhe kanë sasi të larta kaliumi. Ato janë të mira për mëngjes, por jo me stomakun bosh.” Bananet ju ngopin përkohësisht duke ju bërë të ndiheni të përgjumur dhe të plogësht më vonë.

Ata janë të natyrës acidike prandaj mund të shkaktojnë probleme me zorrët nëse konsumohen me stomakun bosh. Është mirë të hani një banane në mëngjes, por duke e shoqëruar me ushqime të tjera.