Bashkësitë fetare duan kthimin e pronave

Bashkësia Islame e Kosovës dhe Kisha Katolike kanë një numër të konsiderueshëm të pronave që u janë marrë nën sisteme të ndryshme të okupimit e të cilat nuk i janë kthyer asnjëherë.

Përfaqësues të të dy institucioneve fetare në vend, po kërkojnë që Qeveria të marrë parasysh kërkesat e tyre dhe të fusë kthimin e pronave fetare në projektligjin e ri për liritë fetare në vend.Vedat Sahiti nga BIK dhe Don Lush Gjergji nga Kisha Katolike e Kosovës kanë insistuar se duhet diskutuar kthimi i pronave të nacionalizuara e që më parë u kanë takuar qoftë Bashkësisë Islame e qoftë Kishës Katolike.

Ai ka shtuar se kanë mjaft mirëkuptim në këtë aspekt, pasi që nuk po i kërkojnë ato prona që janë tjetërsuar por ato që u takojnë.