Bizele të skuqura

Përbërësit

  • 1 qepë e vogël
  • 400 gr bizele
  • Vaj
  • Kripë
  • Perimë të përziera
  • Pak sodë për pjekje
  • 1 lugë miell

Hapat

Qepët pastrohen, lahen, grihen imët dhe skuqen në vaj në temperaturë të ultë deri sa atë bëhen të tejdukshëm.

Pastaj shtohen bizelet dhe skuqen në temperaturë të mesme disa minuta.

Shtohet kripa, perimet e përziera dhe në majë të thikës sodë buke.

Gjatë zierjës shtohet nga pak ujë dhe para se të zihet shtohet një lugë miell e tretur në pak ujë.

Lihet të ziej edhe 5 minuta, shërbehet e ngrohtë.