Çfarë do të thotë nëse keni këto shenja të bardha në thonj

Njollat ​​e bardha në thonjtë e duarve, të quajtura leukonikia, mund të kenë një sërë shkaqesh, nga çështje të vogla kozmetike deri te sëmundje të mëdha, kërcënuese për jetën. Për fat të mirë, kjo e fundit rrallë ndodh.

Ndërsa ka disa lloje, më e zakonshme quhet leukonychia punctata. Është parë shpesh tek fëmijët që mund të jenë më të fortë në thonjtë e tyre sesa të rriturit.

Këtu janë arsyet më të zakonshme që mund të keni njolla të bardha në thonjtë tuaj të duarve (ose të këmbëve).

  • Shenjë nga një dëmtim i thoit
  • Nga manikyri dhe thonj artificialë
  • Psoriasis ose ekzema
  • Kërpudhat
  • Covid-19
  • Mungesa e vitaminave/mineraleve

Ndërsa leukonikia mund të jetë e shëmtuar, ose mund t’ju bëjë të shqetësoheni nëse keni një problem më të madh, nuk është asgjë për t’u shqetësuar shumicën e kohës. Zakonisht vjen vetëm nga një përplasje e thoit me diçka. Nëse gjendja ju duket serioze, mos hezitoni të shkoni te mjeku.