Çmimi i një filxhani kafeje përreth botës

Sipas të dhënave amerikanët janë konsumuesit më të mëdhenj të kafesë. Gati 65 për qind e të rriturve konsumojnë të paktën një filxhan kafe çdo ditë, një rritje nga 62 për qind në vitin 2017 dhe përqindja më e madhe e konsumuesve të kafesë që nga viti 2012.

Nëse ju pëlqen aroma ose përmirëson fokusin tuaj, ju duket se po ju ndihmon me gjendjen tuaj ose ju pëlqen shija e saj, kafeja padyshim është e lehtë për të pirë në mëngjes për shumicën e njerëzve.

Një nga pijet më të njohura të kafesë është kapuçino, veçanërisht në Evropë. Fillimisht në Itali, ku zakonisht konsumohet në mëngjes, një kapuçino  përmban një sasi të barabartë të ekspresos, qumështit të avulluar dhe shkuma e qumështit. Një dozë e vetme e ekspres në pije ka midis 6 dhe 8 gram kafe.

Çmimi lokal i kapuçinos ndryshon shumë në të gjithë botën, madje edhe në vendet me fuqi të ngjashme blerëse për person. Për shembull, Angola dhe Vietnami kanë një GDP për kokë banori prej rreth 7,000 dollarë, por çmimi i kapuçinos është 2.5 herë më i lartë në vendin e Afrikës së Jugut.

Finlanda konsumon kafe më të madhe për kokë banori, me më shumë se  lbs. për person në vit, e ndjekur nga Norvegjia dhe Islanda. Megjithatë, shumica e kafesë në botë prodhohet në vendet në zhvillim, ndërsa Brazili është eksportuesi më i lartë, duke përbërë më shumë se 14 për qind të totalit të eksporteve të kafesë. /tesheshi.com/