Çokollata e zezë lufton diabetin

Sipas një studimi të ri, çokollata mund të parandalojë diabetin. Një përbërës që gjendet në kokrrat e kakaos, i njohur si monomer epicatechin, zmadhon sekrecionin e insulinës nga disa qeliza specifike.

Ky përbërës redukton obezitetin dhe rrit aftësinë e kafshëve për t’u përballur me nivelet e larta të glukozës në gjak. Studimi është kryer momentalisht vetëm tek kafshët, por gjithsesi mbetet e dobishme.

Çokollata të jetë e zezë dhe vetëm 100 gram. Flavonoidet në çokollatën e zezë ndihmojnë në neutralizimin e insulinës, kusht ky që pengon zhvillimin e diabetit të tipit 2.

Konsumimi i 100 gram çokollatë të errët në ditë përshpejton metabolizmin e trupit nëpërmjet glukozës./Mesazhi/