Dënohet serbi që dëmtoi xhaminë në Velekincë të Gjilanit

Gjykata Themelore në Gjilan ka aprovuar kërkesën e Prokurorisë Themelore të Gjilanit, duke i caktuar masën e paraburgimit prej 1 (një) muaji të pandehurit Bojan Vasiq.

I pandehuri me datë 14.08.2016, i cili ka arritur të ngjitet lartë në minaren e xhamisë në Velekincë të Gjilanit dhe më pas filluar shkatërrimin e saj, transmeton Indeksonline.

Ndërsa pas intervenimit të Njësisë Speciale të Policisë së Kosovës i pandehuri është arrestuar.

Me këto veprime B. V. dyshohet se ka kryer veprën penale asgjësimi apo dëmtimi i pronës nga neni 333 paragrafi 3 dhe 4 lidhur me paragrafin 1 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës (KPRK). Palët gëzojnë të drejtën e kontestimit të këtij Aktvendimi në Gjykatën e Apelit, thuhet në një komunikatë për media.