Drita ‘e gjelbër’ për vizat, në qershor

Muaji qershor pritet ta qartësojë përfundimisht rrugëtimin e Kosovës drejt liberalizimit.

Po që se shkojnë në rregull të gjitha procedurat nëpër të cilat duhet kaluar ky proces, tash pas ratifikimit të Demarkacionit, Kosova ka gjasa që në muajin qershor ta marrë rekomandimin pozitiv për heqje të vizave, shkruan sot Zëri.

Kështu kanë bërë të ditur për “Zërin” drejtuesit e Komisionit për Integrime Evropiane, të cilët kanë thënë se duhet punuar drejt përmbushjes së kriterit të fundit të mbetur, luftimin e krimit të organizuar dhe korrupsionit.

Ndërkaq ekspertët e procesit të integrimit kanë konsideruar se liberalizimi i vizave mund të ndodhë deri në fund të këtij viti vetëm nëse punohet intensivisht drejt përmbylljes së kushtit të fundit të mbetur për heqjen e vizave.

Një gjë të tillë e kanë pohuar edhe ish-drejtues të Ministrisë së Integrimit Evropian, të cilët kanë thënë se tash e tutje e gjithë vëmendja sa i përket heqjes së vizave është e përqendruar te Bashkimi Evropian.