Dy te rinjë gjerman përqafojnë Islamin

Mediat perëndimore raportojn për mbylljen e shumë kishave dhe shënderrimin e një pjese të tyre ne xhami. Por a qëndron e njejta paralele edhe me xhamitë?!

Një dukuri tjetër është duke u perhapur me të madhe në perëndim, e cila ka te bëj me përqafimin e islamit nga shumë të rinjë dhe intelektual.

Javën e që lam pas në ambientet e xhamisë ASR në qytetin e Ingolstadt të Gjermanisë, dy të rinjë gjerman përqafuan islamin duke shqiptuar shehadetin në mënyrë ceremoniale.

Në prezencën e imamit të xhamisë, z.Antoni dhe z.Marwini dëshmuan deklaratën më famlarte, duke u kthyer në natyrshmërinë për të cilën edhe janë krijuar.

Imamit Xhelal Kaloshi me kënaqsi prezentoi Antonin dhe Marwinin si dy musliman te rinjë në komunitetin e xhamisë duke ndarë me ta edhe emrat e rinjë që ata kan përzgjedhur, Abulaziz dhe AbdulKerim. Imami Kaloshi është i njohur në trevat shqiptare edhe si recitues i shkëlqyer i Kuranit.

Ky rast dhe shumë raste tjera të ngjashme janë dëshmi se islami është fe e paqës tolerances dhe mirëkuptimit.